Istra

Istra

Istra je največji polotok Hrvaške.

Začni raziskovati
POVPRAŠEVANJE

o destinaciji

Istra je največji polotok Hrvaške, njena obala s številnimi zalivi, polotoki, otoki in otočki pa je dolga okoli 537 km. Istra postaja vse bolj prepoznavna turistična destinacija po celem svetu in je znana po svoji dolgi turistični tradiciji, prepoznavni kuhinji in vrhunskih vinih.

Središče Istre je antično mesto Pula, ki se razprostira na južnem delu polotoka. Ostala obmorska mesta, zaradi katerih je Istra popularna, pa so Rovinj, Vrsar, Novigrad, Umag ter številna druga manjša primorska mesta na zahodni in vzhodni strani polotoka.

Pula je najbolj prepoznavna po svojih kulturno zgodovinskih spomenikih iz rimskega obdobja. Tu lahko obiščemo lepo ohranjen rimski amfiteater, kjer so se nekoč odvijale gladiatorske igre, danes pa so v njem koncerti in druge prireditve. Staro mestno jedro nas osvoji s svojo pristnostjo stare mediteranske arhitekture. Tu je tudi ACI marina.

Nedaleč od tu lahko priplujemo do otokov Brioni, ki so po vsem svetu poznani po svoji lepoti in zgodovinskem pomenu, kjer so se nekoč srečevali svetovni državniki.

Poreč je destinacija za aktiven dopust in tistih, ki so željni zabave, žive glasbe in plesnih ritmov. Za navtike je preskrbljeno v majhni marini z vso potrebno infrastrukturo.

Umag zaradi organizacije teniških turnirjev (ATP turnirja) nosi naslov športnega centra. Ob robu starega mestnega jedra se nahajajo bari in restavracije, kjer lahko uživamo tik ob morju.

Rovinj je znan kot eno izmed najbolj romantičnih mest na celem Mediteranu, v mestu pa dominira baročna cerkev Sv. Evfemije. Nova marina se ponaša s svojo lepoto in je ena najlepših marin v mediteranu.

Novigrad, nekoč mirno ribiško mestece je v preteklih letih postal priljubljen turistični cilj. Čeprav je priljubljen med turisti iz celega sveta, je kljub temu ohranil svoje pristne čare, ki so tipični za romantično sredozemsko ribiško mestece. Mestece ima poleg starega ribiškega pristanišča tudi moderno marino.

Lokacije destinaciJ

obiščite destinacije z jadrnico glisse

Vse prelepe destinacije si lahko ogledate z našo jadrnico.