Dubrovniška riviera

Dubrovniška riviera

Številni naravni pojavi bodo v Dubrovniški rivieri pustili vse obiskovalce brez sape.

Začni raziskovati
POVPRAŠEVANJE

o destinaciji

Dubrovniška riviera se razteza od delte reke Neretve do rta Oštir na skrajnem jugu Hrvaške. Tako je riviera razdeljena v dva dela: spodnja dolina Neretve, ki ima naravno povezavo z notranjostjo Hrvaške in ozko obalno območje ob vznožju Dinarskega masiva. Najznačilnejši otoki so: Korčula, Mljet, Lastovo in Elafitski otoki.

Obala je prežeta z zalivi, peščenimi plažami z eksotično lepoto, strmimi klifi, ki so izpostavljeni odprtemu morju in številnimi gozdnatimi otoki, kjer so zrasla mesta. Gosta vegetacija, kjer prevladujejo ciprese, bori, oljke, vinogradi, limone, nasadi pomaranč, palme, agave in kaktusi ustvarjajo posebno sredozemsko vzdušje. Dubrovniška riviera je polna zgodovinskih mest, ki imajo bogato naravno in kulturno dediščino in renesančnih vil, ki so obdane s parki in vrtovi. Ta zgodovinska mesta so: Dubrovnik - biser Sredozemlja, Korčula, Ston, Lopud, Trsteno, Slano, Mali Ston, Orebić, Lastovo, ...

Številni naravni pojavi bodo v Dubrovniški rivieri pustili vse obiskovalce brez sape: Rudine, doline Majkova, Stonsko Polje, Ombla, Nacionalni park Mljet s svojimi jezeri, rezervat Lokrum, itd. Vsebina turistične ponudbe v Dubrovniški rivieri zadovoljijo pričakovanja še tako zahtevnih obiskovalcev.

Dubrovnik - mesto, ki se upravičeno imenuje "biser Jadrana". Skozi stoletja je Dubrovnik kulturna prestolnica. Mesto je obdano s skoraj 2 km dolgimi zidovi, stolpi in obzidjem, s katerih je veličasten razgled na morje in na mestno okolico. Že 30 let je Dubrovnik uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Cerkve, samostani in muzeji so bili narejeni iz lepo izklesanega kamna, ki spominja na burno zgodovino in značilno umetniško tradicijo. Dubrovnik je mesto z zelo bogato turistično ponudbo s številnimi plažami, ki zagotavljajo udobje in zabavo podnevi in ponoči.

Cavtat - mesto čudovitih palač, vil in hotelov, bujne vegetacije in čudovitih plaž ter zalivov. Obalna mesta Cavtata so obdana s številnimi majhnimi otoki. Tu boste lahko uživali v miru samotnih zalivov in dolgih sprehodih ob morju ali pa se odločite preživeti aktivne počitnice s številnimi športno-rekreativnimi, zabavnimi in kulturnimi programi.

Mlini se nahajajo v čudovitem Župskem zalivu, 7 km jugovzhodno od Dubrovnika. Ime Mlini izvira iz mlinov, ki so bili postavljeni na reki Zavrelja, ki je bogat izvir pitne vode in še danes teče reka skozi mesto. Poleg svoje zgodovinske in kulturne dediščine iz starih časov, vas ta kraj osvoji še s peščenimi plažami, ki so znana že stoletja. Obilje vlage in sonca sta pripomogla k nastanku dišečih sredozemskih vrtov in tako se je mesto preoblikovalo v edinstven ekosistem na Jadranu.

Klek - kraj, kjer živi okoli 200 ljudi, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, ribištvom in šele v zadnjih letih s turizmom. Klek se ponaša z velikim prodnatim in osvetljenim sprehajališčem ob morju - Lungo Mare, ki povezuje Klek z mestom Radalj. Ljubitelji športa in aktivnega dopusta lahko uživate v različnih športnih aktivnostih, kot so kolesarjenje, namizni tenis, tenis, mini golf, pohodništvo, potapljanje in jadranje. To mesto je idealno za družinske počitnice.

Otok Lopud - Lopud se nahaja severozahodno od Dubrovnika in je del Elafitskih otokov, ki jih sestavlja skupina otokov: Šipan, Lopud, Koločep, Jakljan, Ruda, Goleč in Crkvine ter nekaj manjših otokov. Na otoku je samo eno naselje, ki se prav tako imenuje Lopud in tudi dva čudovita zaliva: Lopudski zaliv in Šunj. V zalivu Šunj se nahaja ena izmed najlepših plaž na Jadranu. Na otoku ni avtomobilov, tako da lahko uživamo v miru in tišini.

Trsteno - Romantični kraj, ki je znan po svojih 500 let starih naravnih spomenikov in velikanskih azijskih drevesih. V Arboretum Trsteno, lahko vidimo čudovite vrtove, akvadukt, baročno fontano z Neptunom in nimfami.

Lokacija destinacijE

obiščite destinacije z jadrnico glisse

Vse prelepe destinacije si lahko ogledate z našo jadrnico.