Makarska riviera

Makarska riviera

Kristalno čisto morje s prečudovitimi plažami.
Ena najlepših celinskih obmorskih destinacij na Jadranu.

Začni raziskovati
POVPRAŠEVANJE

o destinaciji

Makarska riviera se razprostira v dolžini 60 km na obali, severno od kraja Brela vse do kraja Gradac na južnem obrobju riviere. S svojimi lepotami privablja turiste in je ena najlepših celinskih obmorskih destinacij na Jadranu. Na desetine tisoč turistov vsako sezono najbolj privlači kristalno čisto morje s prečudovitimi plažami.

Glavno mesto tega območja je Makarska, tipično prisrčno dalmatinsko mestece s kamnitimi hišami in številnimi lokali ter restavracijami. Na Makarski rivjeri je še mniogo drugih letovišč, kot so: Baška Voda, Bratuš, Brist, Brela, Drašnice, Drvenik, Gradac, Igrane, Podaca, Podgora, Promajna in Tučepi v Živogošću.

Naravne lepote, možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, pa tudi širina Makarske riviere ponujajo nekaj čarobnega. Kilometri finih belih prodnatih plaž in borovcev s kristalno čistim morjem je značilnost Makarske riviere. Bogata kulturna dediščina se dopolnjuje z velikim številom organiziranih kulturnih in zabavnih prireditev. Za navtike je poskrbljeno v manjših pristaniščih s privezi, ki ustrezajo tudi večjim plovilom.

Makarska – ena najbolj znanih turističnih destinacij na hrvaški obali, z znamenito plažo, dolgo skoraj 2 km leži ob vznožju Biokova, staro mestno jedro je pristnega mediteranskega tipa, novi del pa sestavljajo hoteli, restavracije, trgovine. Makarska je šla čez dolgo zgodovino in se je obranila pred številnimi osvajalci in tako je danes znana kot ena izmed najlepših destinacij na Jadranu. Ne glede na starost in interese vsakega obiskovalca, boste v Makarski našli nekaj zase. Makarska je zelo znana po dobrih zabavah. Vzdolž plaže se nahajajo številni klubi: "Buba", "Art caffe", kavarna "Deep", "Marineta", disco klub "West", "Petar Pan", "Escape" in mnogi drugi. Za tiste malo starejše "Makarsko kulturno poletje" ponuja bogat program.

Brela naselje je staro skoraj dva tisoč let. Zaradi svoje naravne lepote in bogate turistične tradicije je Brela danes moderno turistično naselje s široko paleto turističnih vsebin. Ponaša se z mnogimi priznanji za najlepše plaže, kot so Dugi rat, Berulia in Stomarica.

Baška Voda - Arheološke najdbe na tem področju kažejo, da je bilo to naselje naseljeno že 4000 let pred našim štetjem, glavni motiv za naseljevanje tega prostora je bil izvir pitne vode. Baška voda je znana po svojih belih peščenih plažah, ki so obdane z borovim gozdom. Danes je ta kraj privlačna turistična destinacija.

Tučepi je poznan po plaži dolgi 3 kilometre, kjer se nahaja lepo sprehajališče v borovem gozdu. V Tučepih se nahaja marina za ribiške in turistične ladje in jahte. Poleti so v Tučepih organizirani številni festivali, kjer lahko uživate v hrani, pijači in v prijetni glasbi.

Igrane - mesto na Makarski rivieri, ki se nahaja polotoku. Tu je velika peščena plaža (1,5 km). Igrane imajo bogato turistično ponudbo, ki zadovoljuje različne okuse in strukture gostov. Ljubiteljem športnih aktivnosti so na voljo različne športne aktivnosti (vodni športi, potapljanje, mini golf, namizni tenis, tek, sprehodi in kolesarjenje), ljubitelji zgodovine pa si lahko ogledate številne spomenike in arheološka najdišča.

Lokacija destinacijE

obiščite destinacije z jadrnico glisse

Vse prelepe destinacije si lahko ogledate z našo jadrnico.