Severno-jadranski otoki

Severno jadranski otoki

Tu srečamo tradicionalni način življenja, povezan z morjem in mnogo pristnih otoških krajev.

Začni raziskovati
POVPRAŠEVANJE

o destinaciji

Krk, Rab, Lošinj, Pag in Cres so največji med naseljeni otoki in veljajo za bisere severnega hrvaškega Jadrana. Tu srečamo tradicionalni način življenja, povezan z morjem in mnogo pristnih otoških krajev, ki nudijo pestro turistično ponudbo.

Mesteca teh otokov so zrasla na starih antičnih mestnih središčih in zidovih s kamnito arheološko arhitekturo, danes pa se tu nahajajo družinske vile ter hoteli z dolgo zgodovino, med njimi tudi najbolj znane lošinjske vile. Arhitektura teh krajev sega od antične in srednjeveške vse do novodobne, velik pečat pa je pustila tudi arhitektura avstro-ogrskega obdobja.

Otok Rab ima prekrasne peščene plaže, kjer globina morja zelo počasi narašča in katerih pesek ima zdravilni učinek.

Otok Cres slovi po jagnjetini in kakovostnem siru in povsem kamniti pokrajini, ki buri domišljijo, saj spominja na nek drug planet.

Otok Lošinj s svojo bujno vegetacijo in starodobno arhitekturo je zelo popularen kot turistična destinacija in znan tudi kot ribiško središče Jadrana.

Krk je poznan po svojih avtohtonih sortah grozdja, najbolj znano vino je Vrbnička žlahtina, ki jo predeluje veliko število pridelovalcev in se hrani v znamenitih vinskih kleteh. Danes v Baški na otoku Krku obstajajo številne znane vinoteke z znanimi vini.

Otok Pag je po vsem svetu znan po paškem siru in čipki, pa tudi po zabavah na plaži Zrče z nočnim življenjem mladih do zgodnjih jutranjih ur. V objemu morja najdemo številna čudesa narave, poletne prireditve, možnost rekreacije in uživanje v izvirni lokalni kulinariki in lokalnih vinih.

Lokacije destinaciJ

obiščite destinacije z jadrnico glisse

Vse prelepe destinacije si lahko ogledate z našo jadrnico.